Първата ракета на България Григор Димитров допусна неприятна загуба с 4:6,

...
Първата ракета на България Григор Димитров допусна неприятна загуба с 4:6,
Коментари Харесай

Григор падна от Кирьос на Куйонг Класик

Първата ракета на България Григор Димитров позволи неприятна загуба с 4:6, 2:6 от Ник Кирьос в срещата сред двамата от демонстративния шампионат " Куйонг Класик " в Мелбърн, съобщи БГНЕС.
Хасковлията сподели постоянна игра единствено доникъде на първия сет, само че по-късно не бе по никакъв начин безапелационен и противникът му изцяло справедливо стигна до триумфа. Това бе едвам втора загуба на Димитров от Кирьос в досегашните общо 5 срещи посред им. Загубата обаче не влиза в статистиката, тъй като е позволена на показателен шампионат.
Първият сет стартира изцяло равностойно. Всеки от двамата тенисисти печелеше без особени усложнения своето подаване и никой не успяваше да стигне до точка за пробив в първите осем гейма до 4:4. Деветият гейм обаче не се разви по никакъв начин добре за Григор. Българинът загуби първите три точки при своето подаване и се стигна до 0:40 и три благоприятни условия за пробив за Кирьос. Гришо съумя да избави първите две от тях, само че по-късно при 30:40 той не съумя да вкара първия си сервис и Кирьос се възползва от това, с цел да направи първия пробив в мача. След това представителят на домакините завоюва небрежно и своето подаване и по този начин затвори и сета в своя изгода с 6:4.

Some BIG points from @NickKyrgios on his way to breaking Dimitrov and ultimately winning the set @KooyongClassic LIVE NOW on @SBS / @SBSOnDemand #KooyongClassic pic.twitter.com/exkH0ZlxDS
— SBS Sport (@SBSSport) January 16, 2020
Вторият сет бе много по-различен. Още в третия гейм Кирьос стигна до късмет да пробие и незабавно се възползва от него.
Григор можеше незабавно да върне пробива още в идващия гейм, когато Кирьос позволи закъснение с 0:40. Австралиецът обаче избави и трите точки за пробив с помощта на изумителния си сервис, последната с ас. След това българинът имаше още два шанса да пробие, само че не се възползва и от тях и загуби гейма. Последва нов слаб сервис гейм за Димитров, който не завоюва нито една точка и го загуби на нула, а по-късно и Кирьос взе и своето подаване, с цел да поведе с 5:1.
Гришо съумя да направи загубата си малко по-почетна, печелейки идващото си подаване, само че в последна сметка австралиецът не позволи да се стигне до поврат и затвори мача в своя изгода с 6:2, осведоми БНР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР